Äppelpaj med smak av kardemumma
6 äpplen av sorten Aroma
2 dl fiberhavregryn
½ dl flytande margarin
1 tsk stötta kardemummakärnor
½ dl solroskärnor, ej saltade
½ dl brun farin (knappt)
*Sätt ugnen på 225 grader.
* Kärna ur äpplena och skär i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form.
*Blanda alla torra ingredienser. Fördela över äppelklyftorna.
* Ringla över matfettet.
*Sätt formen mitt i ugnen och grädda ca 25 minuter eller tills äpplena är mjuka.
*Servera äppelpajen med smaksatt kesella vanilj eller med glass.
Pajen kan ätas av alla. Välj bara andra produkter som passar personen som är allergisk. Här nedan finns exempel på alternativ:
Glutenfri: Välj ren havre.
Laktosfri: Välj laktosfritt matfett, glass.
Mjölkproteinfritt: Välj mjölkfritt margarin och havrebaserad vaniljsås eller glass.
·
·
Kommentarer
Trackback