Sovmiljö

* Din säng ska vara lagom bred och lång, och med rätt fasthet så att den inte ger tryck på leder, höfter, axlar och bröstkorg. En bra kudde som ger stöd i nacken förbättrar din sömn. Sovrummet bör vara svalt, optimalt är mellan 14 och 18 grader.

Nyckelhålet

* Nyckelhålsmärkta livsmedel finns i alla matbutiker. Märket som finns nedan är en grön cirkel med ett vitt nyckelhål i. Livsmedel med nyckelhålet består av låga halter av fett, salt, socker och hög halt av kostfibrer.


Varva ner innan läggdags

* Ta dig tid att varva ner kroppen innan du lägger dig för att sova. Undvik att göra saker som innebär mental eller fysisk stress. Låt sovrummet vara ett rum för avslappning och sömn. Anpassa gärna ljuset i sovrummet så att det skapar en behaglig stämning innan läggdags.





Aldrig försent att börja träna

* Det spelar ingen roll när i livet vi människor börjar träna. Vi kan alltid förbättra vår fysiska status och förbättra vår hälsa genom att röra på oss. Anpassa din träning efter din förmåga. Om det är jobbigt eller svårt att komma igång med träningen ta hjälp av någon i din omgivning. Kan vara en familjemedlem, vän eller en okänd person.



Skratt

* Gör något som får dig att skratta. Ett gott skratt förlänger livet är ju ett talesätt som många känner igen. Ge dina vänner, din familj eller någon i din omgivning en invärtes massage genom att bjuda på en rolig historia. Ett annat alternativ är att gå med i en skrattklubb.

 

*Idéen med skrattklubbar härstammar från den indiska Doktor, Madan Kataria. Han menar att skratt inte bara är kul utan också hälsosamt. Vilket han också fått bevisat med både statistiska och medicinska undersökningar. Han påstår dessutom att ett falskt skratt är bra. Eftersom man lurar sig själv och sin kropp att frambringa alla positiva effekter som ett skratt leder till. Därför är hans motto: " Fake it, fake it... until you make it". Så därför är min uppmaning till er att prova hans teori. Detta kan låta ganska löjligt, men jag anser att ett låtsas skratt ofta slutar med ett äkta skratt. 



Ät inte middag för sent

* Mat och socker sätter igång kroppen.  Den som äter för lite under dagen äter ofta för mycket under kvällen och natten. Det gör dig trött och orkeslös under dagen och fulltankad med energi vid läggdags. Detta kan leda till att man sover dåligt och går upp i vikt.


Stresshantering

Prioritera

* Vi människor kan inte få eller göra allting här i världen. Lär dig att prioritera. Vad är viktigt för dig just nu? Finns det vissa saker som är mer bråttom än andra.  Lägg vikten på att planera och prioritera det viktigaste, detta förbygger att stress uppkommer.


Stresshantering

Lyssna på kroppens signaler

* Fundera på när din kropp skickar ut signaler att du är stressad.  Är det i samband med något du gör eller med någon du möter.  Bestäm dig för att göra något åt det.  Ta alla varningsklockor på allvar.


Om

Min profilbild

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort